זיסמן הדברות לוגו רוחב

חיטוי מאגרי מים

תוכן עניינים

חיטוי מאגרי מים לבניינים וטופס 4: מתי נדרש לבצע? זיסמן הדברות ותברואה

חיטוי מאגרי מים היא פעולה שמומלץ לבצע על מנת למנוע הצטברות של זיהומים במאגרי המים למיניהם. הסיבה לכך היא שבמאגרי המים אין דינאמיות בתנועה של המים והם בדרך כלל עומדים במשך זמן ממושך, מה שיכול לגרום להצטברות של זיהומים למיניהם. לכן חשוב מדי פעם לבצע חיטוי של מאגרי מים כדי למנוע תופעה זו של הצטברות זיהומים במקורות המים. ישנם זיהומים של חיידקים ווירוסים, היכולים להצטבר ולגדול במאגרי מים אלו, ולגרום למחלות לא נעימות עבור בני האדם, הצורכים את מי השתייה במאגרי מים אלו. מאגרי מים במפעלים של בקבוקי שתייה, למשל, מפוקחים על ידי גורמים ממשלתיים, המבצעים ניטור וחיטוי בתקופות קבועות, וכן מבצעים מעקב אחר טיב המים במאגרים אלו, כדי למנוע הצטברות של חיידקים ומזהמים, היכולים לפגוע בטעם של תכולת בקבוקי השתייה, ואפילו לגרום למחלות ושלשולים לבני האדם, בהחלט מצב הוצר חוסר אונים רב, ולכן עושים הכל להימנע מכך. בקרה ופיקוח קבוע על מאגרי המים יוכל למנוע תופעה של מחלות, בעקבות נוכחות כימיקלים או חיידקים למיניהם, ובכך לסייע לשמירת בריאותם של בני האדם, המשתמשים במאגרי המים, לצרכיהם השונים.

אלו סוגי זיהומים יכולים להצטבר במאגרי מים?

הזיהום הנפוץ ביותר הוא זיהום חיידקי, הנובע בעקבות הצטברות זיהומים בתוך המים העומדים במאגר המים. חיידקים יכולים להתרבות במאגר של מים עומדים, במידה ולא מחטאים את המים, באופן תכוף. הסביבה הסטטית של המים מהווה מקור מושלם להתרבות של חיידקים מגוונים, ללא בקרה. הצטברות החיידקים במים יכולה לפגוע בבריאות שלנו, במידה ואנו צורכים את המים כמי שתייה. חיידקי א-קולי, לדוגמא, הם דוגמא לחיידקים היכולים להצטבר במאגרי המים וליצור מושבות רבות של חיידקים. סוג אחר של זיהום הוא זיהום בעקבות הצטברות חומרים וכימיקלים למיניהם במאגר המים, בעקבות דליפה חיצונית של כימיקלים מבחוץ אל תוך מאגר המים. גם כימיקלים וגם חיידקים מהווים דוגמאות לסוגי זיהומים אשר פוגים במאגר המים ומזהמים אותו. חומרים כימיקליים וגם חיידקים ווירוסים הם מזהמים הפוגעים באיכות המים, ויכולים ליצור פגיעה ארוכת טווח, במי המאגר. פגיעה זו יכולה לגרום נזק לבריאות שלנו, במידה ואנו צורכים מים מזוהמים מתוך מאגר המים.

חיטוי מאגרי מים

מה ההשלכות של זיהומים במאגרי המים בסביבה הביתית?

ההשלכות של זיהומים במאגרי המים יכולות להיות קריטיות במיוחד לסביבה ולבני האדם. בסביבה הביתית, זיהום במאגרי המים יכול לפגוע במים שאנו צורכים, לשתייה למשל. מים מזוהמים יכולים לפגוע בבריאות שלנו ושל היקרים לנו, הגרים עימנו בבית, אשר צורכים את מי השתייה. גם למים לשימושים אחרים בסביבת הבית, כאשר המים מזוהמים, זה יוכל להעביר אלינו מחלות שונות, בהחלט מצב לא נעים ומתסכל במיוחד. לכן חשוב לשמור על מאגרי מים נקיים ככל האפשר, ללא נוכחות מזהמים על כל סוגיהם. בחילות, הקאות, שלשולים למיניהם ומגוון של מחלות הם רק דוגמאות בודדות לנזקים של צריכת מים מזוהמים בקרב בני האדם. ההשלכות יכולות להיות הרסניות כאשר מי השתייה יכולים גם לפגוע בבריאות ולגרום למחלות קשות בקרב האנשים הצורכים מים אלו. חשוב מדי כמה זמן, לבדוק האם המים במאגר אינם מזוהמים, כדי שנוכל לשמור על בריאותנו ועל בריאות בני המשפחה שלנו, הצורכים גם הם את מי המאגר. אל תזניחו את הבקרה התקופתית של מאגר המים, בדקו אחת לכמה זמן, למשל פעם במספר שבועות או פעם במספר חודשים, האם המים נקיים ממזהמים, ובמידה ולא , אז חשוב לבצע בהקדם טיהור יסודי של המים במאגר. אל תחכו עם משימת הטיהור של המאגר, כדי שלא יצטברו עוד ועוד מזהמים, שיפגעו באיכות המים שאנו שותים, ויכולים לגרום, עקב כך, למגוון של מחלות ובעיות במערכת העיכול.

מה ההשלכות של זיהומים במאגרי המים בסביבת מפעלים?

מים מזוהמים יכולים להתקיים לא רק בסביבה הביתית, אלא גם במפעלים לייצור מזון או שתייה, למשל מפעלים לייצור משקאות למיניהם, זיהום במאגרי המים יוכל לפגוע בטעם של המים, ומי שישתה ממים אלו, יוכל לחלות כתוצאה מהזיהומים בתוך המים. בהחלט מצב לא רצוי, היכול לפגוע במוניטין של המפעל המייצר את המשקאות, ובטיב איכות המוצרים שלו, המשווקים לקהל הצרכנים. זה יפגע במפעל ובמקרים קיצוניים יוכל להוביל לסגירת המפעל, בשל השפעת המים המזוהמים על המשקאות המיוצרים במפעל. המפעלים בדרך כלל מפוקחים על ידי גורמים ממשלתיים המבצעים בדיקה תקופתית של מאגר המים, וזאת על מנת למנוע תופעות של זיהומים שיצטברו במאגרי מים אלו של מפעלים גדולים. ההשלכות יכולות להיות הרסניות על הצרכנים ולכן מפעלים מקפידים, בדרך כלל, לבצע פעולות ניטור וחיטוי תקופתיות, כדי להבטיח את טיהורם של המים בתוך המאגר, ולמניעת בעיות בריאותיות למיניהם, לקהל הצרכנים, השותים את המים או את המשקאות המיוצרים במפעל הנ"ל. חשוב לא להזניח ולבצע פעולות פיקוח וניטור תקופתיות, כדי לוודא שמאגר המים עומד בתקנים הנדרשים ושאכן הוא נקי מזיהומים.

מה ההשלכות של זיהומים במאגרי המים בתחום החקלאות?

מאגרי מים בתחום החקלאות הם נפוצים במיוחד להשקיה של הגידולים, פירות וירקות למיניהם, ולכן חשוב שהמים המיועדים להשקיה, יהיו נקיים מזיהומים. כאשר מי ההשקיה של גידולים הם מזוהמים זה יוכל לפגוע בגידולים עצמם, הם לא יהיו ראויים למאכל וכן הזיהומים יכולים לפגוע באיכות הגידולים בכל השדה החקלאי. חדירת מים שזוהמו לשטח החקלאי יוכל להשפיע על גידולים מזוהמים, שאם בני האדם יאכלו מהם, אז הם יסבלו מהקאות ושלשולים או מחלות אחרות, בעקבות צריכת מזון מזוהם שלא ראוי למאכל. בתחום החקלאות, משרד החקלאות אחראי על פיקוח אודות בקרה של מאגרי המים החקלאיים, כדי למנוע תופעות לא רצויות של זיהום מאגרי המים.

מחפשים מדביר מוסמך, אמין ושירותי?
השאירו פרטים ונחזור אליכם לייעוץ חינם:

מתי נדרש לבצע חיטוי של מאגרי מים ומי אחראי לכך?

לרוב עבור הגופים הממשלתיים, כגון משרד החקלאות, הם יבקשו מחקלאים בעלי שטחי גידול, לבצע חיטוי של מאגרי מים בתקופה קבועה, כדי למנוע הצטברות של זיהומים במאגרי המים היכולים לפגוע בתוצרת החקלאית והיא לא תהיה ראויה למאכל. נדרש לבצע חיטוי של מים גם כאשר יש חדירה של מי תהום או מים מהביוב למאגר המים, ואז החיטוי הוא הכרחי, כדי למנוע את הצטברות החיידקים והמזהמים בעקבות חדירתם של מי הביוב המזוהמים. כל חדירה כזו של מקורות לא רצויים, תזהם את מאגר המים ותגרום לו להיות לא שימושי ולא יעיל לסביבה. במקרים אלו החיטוי הוא חובה כדי לטפל ולחטא היטב את מאגר המים, על מנת שיהיה ראוי לשימוש. במקרה שאין חדירה חשודה של מזהמים למאגר המים, אז רצוי לבצע את חיטוי מאגר המים אחת לכמה זמן, בזמן קבוע שייקבע מראש, לביצוע החיטוי של המאגר. כך תוכלו להבטיח שמאגר המים ברשותכם, מחוטא ונקי ושניתן להשתמש בו לצריכת המים לשתייה, רחצה או כל שימוש רלוונטי אחר.

איך מבצעים את החיטוי של מאגר המים?

בתור התחלה, בשלב הראשוני של משימת החיטוי, בודקים את מבנה מאגר המים והאם אין בו סדקים או שברים למיניהם, היכולים להוות מקור לחדירה של מזהמים למיניהם מהסביבה החיצונית. לכן חשוב לפני ביצוע החיטוי לוודא שמבנה מאגר המים הוא שלם ללא שברים וסדקים בתוכו. לאחר מכן מבצעים ניקוי יסודי של דפנות מאגר המים, על ידי חומרי ניקוי מגוונים. חומרי ניקוי אלו יוודאו שאכן מאגר המים נקי וראוי לשימוש, בחיטוי יסודי של דפנותיו. לאחר שניקינו היטב את מאגר המים על ידי מיטב חומרי הניקוי, ווידאנו שהמאגר נקי ומחוטא, כעת נוכל להזרים לתוכו חומרי חיטוי, כדי לנקות את כל המזהמים בתוך המאגר. חומרי החיטוי ירחיקו מזהמים חיידקיים למיניהם, על מנת שלא ימשיכו להתרבות בסביבת המאגר ולזהם אותו. בדרך כלל מבצעים את החיטוי באמצעות כמות נדיבה של כלור, המחטא את מרבית החיידקים ומזהמים למיניהם. אנשי מקצוע המתמחים בחיטוי מאגרי מים, יידעו באיזה חומר כדאי להשתמש לצורך החיטוי הטוב ביותר למאגר המים. בשלב האחרון שוטפים היטב במים את המאגר, ומוודאים שלא נותרו בו שאריות של חומרי החיטוי, כדי שלא יגיעו למי השתייה שלנו לדוגמא. לאחר ששטפנו היטב את המאגר ווידאנו שלא נותרו בו חומרים ומזהמים למיניהם, כעת נותר לסגור את המאגר ולהשתמש בו לצורך אליו הוא נועד, למשל בתחום החקלאות, במפעלים או לשימוש ביתי.

כיצד נוכל לדעת שיש מזהמים במאגרי המים?

ניתן בקלות לראות שיש נוכחות של מזהמים במאגרי המים, כאשר יש תופעות של מחלות , הקאות או שלשולים, עבור מי שצורך את המים מהמאגר. במקרים אלו זה יעורר חשד שיש זיהומים במאגרי המים, ושיש לבדוק ובמידה ואכן יש זיהומים, אז יש לחטא אותם בהקדם האפשרי. מאגרי מים בשימוש ביתי הם פחות מפוקחים בבקרה חיצונית קבועה, בניגוד למאגרי מים של מפעלים או בתחום החקלאות, המפוקחים על ידי הגורמים הממשלתיים הרלוונטיים. לעומת זאת, בשימוש ביתי, מאגרי המים נתונים לבקרה ופיקוח שלנו, של מי שמתגורר בבית. רצוי מדי כמה זמן, לבדוק את טיב המים במאגר, והאם יש בהם זיהומים, כדי שנוכל להיות רגועים שהמים אכן נקיים מזיהומים. כדאי לבדוק פעם בכמה חודשים מה המצב של מאגר המים, והאם כדאי לבצע בו חיטוי, בהתאם לצורך. חשוב לא להזניח את הבקרה של מאגר המים, פעם במספר חודשים, על מנת למנוע הצטברות רבה של מזהמים, היכולים לפגוע באיכות המים ובטעם שלהם, וכמובן להשפיע על בריאות האנשים המשתמשים במים מזוהמים אלו.

היכן ניתן לקבל שירות של חיטוי מאגרי מים?

חיטוי של מאגרי מים דורש ידע מקצועי כדי לדעת מה כמות חומרי החיטוי שיוכנסו למאגר, וכן לבצע ניקיון יסודי של מאגר המים, כדי לוודא שאכן לא יצטברו בו מזהמים. אנשי מקצוע המתמחים בחיטוי מאגרי מים, יוכלו לסייע לכם לחטא היטב את מאגר המים ברשותכם, בצורה יעילה ואפקטיבית. חשוב לפנות אל חברה מקצועית, שקיבלתם המלצות אודותיה, כדי לבצע חיטוי יעיל של מאגר המים. תוכלו למצוא חברות מגוונות ברשת האינטרנט, או באמצעות המלצות ממכרים, המבצעות שירות של חיטוי מאגרי מים. אל תהססו, אם חשוב לכם לנקות היטב ולחטא את מאגר המים ברשותכם, אז חשוב שתפנו אל חברה מקצועית, שתבצע את העבודה עבורכם בצורה יעילה ומיומנת. בדקו מה שנות הניסיון והוותק של החברה שבחרתם, כדי שתוכלו לוודא שאכן בחרתם בחברה מקצועית, שתבצע בצורה יסודית של חיטוי מאגר המים שלכם, בבית או בכל מקום אחר, בו נמצא מאגר המים. אל תחכו עם חיטוי מאגר המים ברשותכם, בצעו זאת כבר כעת, כדי למנוע הצטברות מזהמים וחיידקים מגוונים, היכולים לפגוע בבריאות שלנו!

לייעוץ בחינם התקשרו עוד היום וקבלו שרות מקצועי במחיר הכי טוב בארץ!

זיסמן הדברות ותברואה- השקט שלך ממזיקים

מחפשים מדביר מוסמך, אמין ושירותי?
השאירו פרטים ונחזור אליכם לייעוץ חינם:
מדבירים מוסמכים בעלי רישיון באישור המשרד להגנת הסביבה
רישיון הדברה באישור המשרד להגנת הסביבה אורן זיסמן
הדברות ארז זיסמן מדביר מוסמך

*** ייעוץ חינם ***

חייגו עכשיו: